Pierwsza wizyta

Zanim się spotkamy, proszę Ciebie o drobne przygotowanie. Stwórz dzienniczek odżywiania i aktywności fizycznej, abym mogła przeanalizować Twoje codzienne nawyki. Dowiedz się także, co jest istotne przed pomiarem na analizatorze składu ciała. Tworząc dla Ciebie plan odżywiania muszę znać ogólny stan Twojego zdrowia, dlatego na pierwszą wizytę przyjdź z wynikami badań lub przygotuj się na to, że poproszę Ciebie o ich wykonanie w najbliższym czasie. Poniżej opisuję dokładniej zalecenia przed konsultacją.

DZIENNICZEK ODŻYWIANIA I AKTYWNOŚCI

Przygotowanie dzienniczka odżywiania pozwoli mi na poznanie szczegółów związanych ze stylem Twojego życia i odżywiania. 

Dzięki niemu dopasuję plan żywieniowy do Twoich preferencji, przyzwyczajeń i rytmu dnia.

Dodatkowo pozwoli mi on na zlokalizowanie popełnianych przez Ciebie błędów żywieniowych, ale także Twoich zasobów, które wykorzystamy do zmiany nawyków.

Przygotowując się weź pod uwagę kwestie wypisane na liście.

ANALIZA SKŁADU CIAŁA

Podczas konsultacji zrobię pomiary Twojego ciała przy pomocy specjalistycznego analizatora składu ciała.

Poznamy w ten sposób nie tylko masę Twojego ciała, ale również ilość wody, procent i rozmieszczenie tkanki tłuszczowej oraz mięśniowej w Twoim organizmie. Co więcej, dowiemy się, ile tkanki tłuszczowej zlokalizowało się wokół Twoich narządów wewnętrznych. Po konsultacji otrzymasz wynik analizy w formie elektronicznej lub papierowej.

W celu wykonania bezpiecznego i jak najbardziej wiarygodnego pomiaru, zapoznaj się z listą zaleceń.

 

Wizyta u mnie może zmotywować Ciebie do wykonania badań profilaktycznych, które powinny się odbywać raz w roku. Nie wymagam ich od Ciebie na pierwszej wizycie, jeśli jednak odczuwasz jakiekolwiek dolegliwości zdrowotne, to warto je wykonać. W przypadku, gdy cierpisz na choroby przewlekłe, wymagam przyjścia z najnowszymi badaniami oraz diagnozami lekarskimi. Dzięki temu będę mogła dostosować plan i zalecenia żywieniowe do Twojego stanu zdrowia.

PODSTAWOWE BADANIA KRWI:

DODATKOWE BADANIA KRWI: